Bredbandskollens begränsning är Telenors lycka

Varje dag åker jag tunnelbana mellan Skärmarbrink och T-Centralen och den tiden använder jag till att läsa artiklar, läsa mailen och kolla Facebook. Jag försvinner helt enkelt in i Internets bubbla, ända tills jag når… Slussen. När jag når Slussen sjunker min hastighet till 0 kb/s och den återuppstår inte förrän T-Centralen.

Jag tänkte att Bredbandskollen borde ha identifierat denna miss i täckning och ni kan ju gissa hur förvånad jag blev när jag såg bilderna nedan. Nästan identiska – förutom att den högra ganska tydligt markerar Telenors huvudkontor. =)

 

Telias täckningskarta
Telenors täckningskarta

 

 

 

 

 

 

 

 

Bredbandskollen

 

När jag återigen satt på tunnelbanan och bredbandet återigen försvann tänkte jag att jag åtminstone kan rapportera var det finns blinda fläckar i nätet med hjälp av Bredbandskollen. Då möttes jag av den här bilden, vilket alltså förklarar hur Telenors täckningskarta kan se lika bra ut som Telias.

Bredbandskollen kan inte visa avsaknad av bredband!

En kommentar till “Bredbandskollens begränsning är Telenors lycka”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *