BankSimple visar vägen

BankSimple startades för några år sedan med en vision om något som länge ansetts omöjligt: Göra en online bankupplevelse till något intuitivt, enkelt och snabbt med en stenhårt fokus på användaren – inte säkerheten. Idag visar de upp en video på den tjänst de utvecklat – och de leverar helt enligt visionen. Se filmen här: http://vimeo.com/29339937

BankSimple screenshot
Safe-to-Spend och natural language search är fantastiska idéer

Att jag är uppspelt över en bankupplevelse känns onaturligt och det säger kanske också en del om hur nöjd jag är mina nuvarande banker. (Skandiabanken som en gång kanske var världsledande och SEB som åtminstone finns på Twitter: @SEBSverige)

Jag älskar hur snabbt och enkelt det är att få svar på sina sök frågor och få en överblick över sin ekonomi. En av mina första reaktioner var ”men finns det bara ett konto – hur ska jag separera min reskassa från transaktionskontot?” men insåg att det är ungefär som ovanan att inte ha kataloger i gmail – när saker är tillräckligt enkla att söka sig till behöver man inte en kategorisera dem. När jag kommer några minuter in i filmen presenterar de deras natural language search samt deras budget goals och jag är helt såld. Båda  verkar bättre än vad man kan drömma om.

Frågan är inte vilken bank i Sverige som kommer lansera en liknande tjänst, utan snarare om de hinner göra det innan BankSimple expanderat till Sverige. Jag är tveksam.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *