Litar du på Googles kartor?

Sedan jag började arbeta med Kemtvättsguiden har jag haft en uppfattning om att det saknas en hel del kemtvättar på de kartsajter som finns, t.ex. hitta.se och eniro.se. På senare tid har jag insett att det främst handlar om väldigt konstig paginering, där man väljer att endast visa 10-20 träffar i taget på kartan.

Jag blev därför väldigt förvånad av jämförelse mellan Kemtvättsguiden och Google. (Notera att Googles karta faktiskt är mer utzoomad än vår)

Karta från Kemtvättsguidens sida om Östermalm
Karta från google.se vid en sökning på 'kemtvätt östermalm'

Jag har lärt mig att nästan lita blint på Google när det gäller att hitta information, något som gör att jag även förväntar mig att deras kartor ger en rättvisande bild. Så är det alltså inte! Men frågan är när de kommer ikapp…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *