Kemtvättsguiden – Vår strategi

När Johnny och jag startade kemtvättsguiden satte vi en grundläggande strategi och eftersom vi tror mycket på öppenhet berättar jag gärna hur vi tänkte.

  1. Syfte: Vi ska göra det enkelt att hitta & välja kemtvätt
  2. Position: Bäst på kemtvättsinformation i Sverige

Fokus

Vår position gör att vår målgrupp har lågt engagemang och behovet är sällan. Det innebär att våra besökare främst kommer från sökmotorer och att vi därför måste lägga krut på sökmotoroptimering. För att de ska återkomma måste vi förstås bygga en sajt som är bra.

En bra sajt

Vi ville egentligen inte bara vara bäst på kemtvättsinformation (vilket är ganska lätt), utan riktigt bra. För att nå dit måste vi göra det  enkelt att välja kemtvätt, ett val som görs primärt på fyra variabler:

  • Plats
  • Öppettider
  • Pris
  • Service & kvalitet

Plats, öppettider och pris är konkret information som vi lyckats ta reda på genom hårt arbete. Service & kvalitet däremot, är en svårare nöt att knäcka.

Service & kvalitet

Eftersom service och kvalitet är subjektiva bedömningar så är trovärdigheten en viktig faktor. Reco.se är kanske bäst på kvalitetsbedömning för tjänsteföretag och har väldigt mycket bedömningar från användare.

Kommentar på reco.se
Men oavsett hur ärlig texten ovan känns så är det otydligt vem som skrivit den, vilket vi tror är ännu viktigare. Vi valde därför att endast använda oss av Facebooks sociala plugins, vilket fokuserar på just författaren. Det gör det dessutom att det tar mer än 5 minuter för kemtvättar med dåligt rykte att förfalska en kommentar.
På Kemtvättsguiden använder vi Facebook-kommentarer

Vi är medvetna om att det skapar något av en tröskel men vi tror också att den typen av öppenhet kommer öka med tiden. Vad tror du, är Facebook-kommentarer rätt väg att gå?

En kommentar till “Kemtvättsguiden – Vår strategi”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *