IPv6 löser inga problem

Sedan 1998 har många Internetprofeter ropat varg kring utarmningen av IPv4-adresser. Det kom sedan lite i skymundan för en än mer hypad kris men idag är det hyperaktuellt eftersom vi faktiskt är där. Men var är krisen?

Det finns en viktig skillnad mellan ett problem och ett bekymmer som jag tycker att många missar. För en vanlig användare innebär IPv6 just nu mer problem än det löser, även om de nuvarande IPv4-respiratorerna självklart har sina brister.

En sak till..

Fotograferad av Jan Collsiöö, lånad från wikipedia
Trafikomläggningen 1967 - Kungsgatan

Kan någon förklara för mig hur det ska gå till? Det diskuteras mycket om nästa steg men jag har inte läst någon som beskrivit hur vi faktiskt ska nå målet. Hur ser en trafikomläggning på nätet ut? Och vem synkroniserar den?

Jag känner mig hur som helst ganska säker på att Duke Nukem Forever hinner före IPv6 till våra hem, en tävling jag följt med nöje de senaste 10 åren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *