Hur jag tar mig utanför min bubbla

Häromdagen såg jag TED-föreläsningen Beware online filter bubbles som handlar om hur Internet inte alls spräcker den lilla bubbla vi lever i med våra närmaste vänner. Jag rekommenderar alla som använder Internet att se filmen.

Jag har alltid tagit för givet att Internet hjälper till att frigöra oss från våra bubblor och att se nya horisonter vilket gör att filmen gav mig en rejäl tankeställare. När @jocke dessutom skriver att bibliotekarier kanske behövs (#3) och hänvisar till tänkaren Seth Godin måste jag fundera ordentligt. Kanske behövs det till och med journalister och redaktörer?

Jag tror att den digitala världens bibliotekarier,  journalister och redaktörer redan finns – och jag tror att @jocke är en av dem. Han flyttar min horisont och läser mer än vad jag någonsin kommer att orka. Det enda jag behöver göra för att komma utanför min bubbla är att lyssna.

Foto taget från http://www.flickr.com/photos/bmiphone

1 reaktion till “Hur jag tar mig utanför min bubbla”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *